Lentekriebels at Fruitvis

Where

Fruitvis
Marconistraat 43
Rotterdam

When

Sun, April 2, 2017
16:00

Add to Calendar 2017-04-02 16:00 2017-04-02 Lentekriebels at Fruitvis Een middag vol prikkelende kunst, muziek en heerlijk eten

Lente → ontluikende, nieuwe, frisse dingen. Soms dingen waarvan je nog niet weet waar het heen gaat (lelijk eendje wordt een mooie zwaan) maar ook frisse liefde, optimisme, vruchtbaarheid, nu zaaien om later te oogsten… nog niet volgroeide knoppen
Kriebels → dat wat net niet vanzelf lekker voelt. Prikkelend, aantrekken en afstoten tegelijk.

Laat die lente maar komen! Offbeat Collective en de Fruitvis in Rotterdam slaan de handen ineen om jou op een zondagmiddag vol kunst, muziek en lekker eten te trakteren. Met uiteenlopende gasten als Sebastiaan van Bavel, Inge Aanstoot en Thierry Reniers (wat maakt hen nieuwsgierig en wat/wie motiveert hen?) en een slotoptreden van RED! Uplifting soulful jazz met Ellister van der Molen, Bob Wijnen en Wouter Kühne. Fruitvis chef-kok Gilbert Kolff wakkert het lentegevoel aan tafel nog wat extra aan.

De gasten:

Pianist Sebastiaan van Bavel schrijft muziek die niet per se licht verteerbaar is voor het grote publiek. Zijn compositiestructuren zijn ingewikkelder dan gebruikelijk in de jazz. Toch is het Sebastiaan uitdrukkelijk niet te doen om intellectualisme. Hij is continu nieuwsgierig naar technieken en kunstvormen (Frans impressionisme, Indiase klassieke muziek, Engelse poëzie) en laat zich daardoor inspireren. Laat je verrassen door een kort solorecital met uitleg van de componist zelf.

Galeriehouder Thierry Reniers van galerie Vonkel is heel actief in talentscouting en -ontwikkeling. Daarnaast is hij medeorganisator van Art The Hague.
Op basis waarvan kiest hij met wie hij gaat samenwerken en wanneer is iets echt vernieuwend? En hoe vernieuwend moet iets echt zijn?
Een van zijn meest succesvolle kunstenaars is Inge Aanstoot. Zij heeft inmiddels een aanzienlijke reputatie opgebouwd in de Nederlandse beeldende kunst. Haar werken zijn heel herkenbaar, met terugkerende thema’s die voor haar een eigen symboliek hebben.

RED! is een no-nonsense band die vooral de onderbuikgevoelens wil stimuleren zonder daarbij tot lege simpliciteit te komen. Een feel-good afsluiting van de middag waarbij ook gedanst kan worden.
Fruitvis, Marconistraat 43 false MM/DD/YYYY

Tickets

€17,50

About

Een middag vol prikkelende kunst, muziek en heerlijk eten

Lente → ontluikende, nieuwe, frisse dingen. Soms dingen waarvan je nog niet weet waar het heen gaat (lelijk eendje wordt een mooie zwaan) maar ook frisse liefde, optimisme, vruchtbaarheid, nu zaaien om later te oogsten… nog niet volgroeide knoppen
Kriebels → dat wat net niet vanzelf lekker voelt. Prikkelend, aantrekken en afstoten tegelijk.

Laat die lente maar komen! Offbeat Collective en de Fruitvis in Rotterdam slaan de handen ineen om jou op een zondagmiddag vol kunst, muziek en lekker eten te trakteren. Met uiteenlopende gasten als Sebastiaan van Bavel, Inge Aanstoot en Thierry Reniers (wat maakt hen nieuwsgierig en wat/wie motiveert hen?) en een slotoptreden van RED! Uplifting soulful jazz met Ellister van der Molen, Bob Wijnen en Wouter Kühne. Fruitvis chef-kok Gilbert Kolff wakkert het lentegevoel aan tafel nog wat extra aan....
read more

ADDED BY: Ellister van der Molen | ADDED ON: March 10, 2017

Shop

Sponsor: ECM RECORDS | BUY NOW  

Support our sponsor

Support All About Jazz's Future

We need your help and we have a deal. Contribute $20 and we'll hide the six Google ads that appear on every page for a full year!